Mindfulness

 

' Waar je aandacht is, daar ben je'   (Jon Kabat-Zinn).

 

Mindfulness betekent bewust aandachtig zijn in het hier en nu. Dat blijkt niet makkelijk in ons drukke leven. We doen veel uit gewoonte, op de automatische piloot. De aandacht voor het NU is er niet, we zijn bezig met wat is gebeurd en wat nog allemaal moet.

Toch kennen we ook ervaringen van volledig aanwezig zijn: De adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. Je voelt je vrij en gelukkig. Je ervaart innerlijke rust.

Bij Zeestroom wordt een cursus Mindfulness gegeven. Om weer innerlijke rust te ervaren met oefeningen om dit vast te houden in je dagelijkse leven.                                                                                                                      
Op het werk, thuis, bij spanning en/of stress. Mindfulness is een verzameling van technieken, die je traint om aandachtig te zijn in alles wat je doet en denkt. Je traint met Mindfulness voortdurend bewust te zijn van wat er hier en nu gebeurt.

 Mindfulness of aandachttraining is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn, moleculair bioloog. Door de combinatie van oosterse meditatietechnieken met moderne inzichten uit de westerse psychologie is mindfulness een praktische toepassing van meditatie.