Bewust door de Overgang

 

Klachten als opvliegers, slecht slapen, zere spieren, onrustige benen, vermoeidheid, boos worden om niets, behoefte krijgen aan meer momenten voor jezelf.
Minder tevreden zijn met waar je mee bezig bent, in werk en privé, en de onrust die dat kan geven in lichaam en geest.
Of het alleen voelen omdat de kinderen volwassen zijn en zelfstandig gaan wonen, bekend als het lege nestsyndroom.
Minder willen zorgen voor anderen.
Gek worden van wisselende stemmingen.
Op zoek naar middelen om de klachten te doen verminderen. 

 

Veel vrouwen ervaren dat deze periode, waarin zowel lichamelijk als geestelijk veel gebeurt, wordt afgedaan als: ‘Ach, het hoort erbij’  en als een periode waar je doorheen moet. Er niet teveel over praten en gewoon doorgaan dus. En dat voelt dan als niet serieus genomen worden.

 

O.a. is uit mijn uitgebreide onderzoek, voor de opleidingsscriptie met als titel  'Met een spirituele gang door de Overgang',  gebleken dat mediteren, rust, ontspanning en bewustwording helpen om je overgangsklachten te verminderen,  je bewustwording te vergroten en je krachtiger te voelen.

 

In 4 bijeenkomsten van 2 uur, 1x per 2/4 weken, wordt in een kleine groep van maximaal 6 vrouwen, ontspannings-, ademoefeningen en geleide visualisaties gedaan, gericht op het verminderen van jouw overgangsverschijnselen. Daarbij wordt er kort theorie aangeboden, waardoor je meer duidelijkheid en inzichten krijgt in deze periode van je leven.                                                                                                                                                                                       Ook voor het delen van elkaars ervaringen is ruimte.                                                                                         

 

Deze bijeenkomsten met de combinatie van ontspanning, bewustwording en delen.,helpen jou meer rust in lichaam en geest te ervaren, meer in je te kracht komen, waardoor keuzes kunnen worden gemaakt.                                     

Je zult meer tijd voor jezelf mogen nemen, kiezen voor je eigen pad, met jouw interesses en behoeftes.                      Door meer voor jezelf te kiezen, nemen stressgevoelens af. En je lichamelijke klachten kunnen verminderen.

 

Eerstvolgende startdatum: 

Oktober, datum volgt

 

Bijdrage : € 125

 

Je kunt je voorkeursdagen aangeven. Bij de planning wordt hier dan rekening mee gehouden.

 

Deze bijeenkomsten worden bij voldoende deelnemers ook op andere locaties aangeboden. Neem voor meer informatie hierover gerust contact op.

 

Je bent welkom!

 

Ervaringen:

Ik wist niet dat er zoveel van mijn klachten bij de overgang horen! Wat fijn dit te weten, ik merk dat ik makkelijker met mijn klachten om kan gaan.

De opvliegers worden minder. Ik vermoed dat dit komt door de meditaties die zoveel rust geven.

Door het kiezen voor deze cursus kies ik voor een moment voor mezelf. Het is heel fijn met 'lotgenoten' samen te zijn en te kunnen delen. Veel begrip voor elkaar. Veel inzichten, weer ontdekken wat voor mij belangrijk is.