Reïncarnatietherapie

 

Reïncarnatie betekent wedergeboorte. Waarbij de filosofie aangeeft dat leven en dood een geheel vormen.                                          Na het leven op aarde, in het fysieke lichaam (de belichaamde fase, stoffelijke fase), zullen onze psychische energieën overgaan naar de niet belichaamde fase of onstoffelijke fase.

In onze westerse maatschappij wordt veelal geloofd dat na het sterven het leven eindigt. Echter, in trance is het geen uitzondering om terecht te komen in herinneringen aan vorige levens. Waarbij het kan gaan om een eigen vorig leven of ervaringen van anderen die met ons verbonden zijn. De ervaringen hebben een grote indruk gemaakt en kunnen nu belemmerend  werken om voluit te leven in dit leven.

 

In reïncarnatietherapeutische sessies wordt in trance geleerd te scheiden wat toen gebeurd is en wat nu speelt. Waardoor vastzittende emoties en/of overtuigingen worden losgelaten om dan in het nu te kunnen functioneren.                                                                            Tevens is het mogelijk in vorige levens vaardigheden en talenten te herontdekken zodat je er in je huidige leven van kunt profiteren.


Als je meerdere levens van een afstand kunt waarnemen, kun je daarin ook de patronen zien in de volgorde van de gebeurtenissen. Ook ontmoetingen in vorige levens en in andere rollen met personen die nu belangrijk voor je zijn, kunnen duidelijkheid en inzicht geven. Het  kan het maken dat je jezelf weer verbonden voelt met alle anderen om je heen, zodat het gevoel van afgescheiden zijn verdwijnt.   

                                                           

Reïncarnatietherapie geeft ook inzichten in het doel van je huidige leven.

 

Reïncarnatietherapie wordt toegepast wanneer bij regressietherapie (waarbij teruggegaan wordt naar gebeurtenissen in het huidige leven), blijkt dat er verder terug in de tijd gegaan mag worden. Ook kan het zijn dat je tijdens een regressiesessie vanzelf in een vorige leven komt.