Informatie en Inspiratie

Intuitie

Je intuïtie is het eerste gevoel dat je voelt wanneer je bijvoorbeeld een beslissing moet nemen, een keuze moet maken. Ook is het de ingeving dat je ineens ergens naar toe moet, iets moet doen, dat je weet wat goed is en goed voelt. Je intuïtie is het pure gevoel, dat alles klopt. Je bent dan bij je hart, je kern, je bron, je ziel. Vertrouwen op je intuïtie is niet makkelijk. Onze overtuigingen, gevormd door gedachten, komen er al snel bij: ja maar als, dan... De overtuigingen die veelal zijn ontstaan in je jeugd. Of we willen onze ingevingen verklaren: waarom? Deze overtuigingen en waaroms zijn best krachtig aanwezig, waardoor je niet meer op je eerste gevoel vertrouwt. En dat is jammer, want zo belemmer je jezelf in het uitvoeren van je wensen, van dat wat je het liefste zou doen, dat is je immers ingegeven door je intuïtie. En zo leef je meer vanuit je hoofd: ‘waarom’ in plaats vanuit je hart en gevoel: ‘intuïtie’.
Wil je weer meer van denken naar voelen, van belemmerende overtuigingen naar je intuïtie?
Je bent welkom!

 

Comfortzone

Binnen je comfortzone voelt het veilig, vertrouwd. Dat is een fijn gevoel. Tóch kan het zijn dat dit niet zo prettig meer voelt, je ervaart het als een sleur, alles hetzelfde, zelfs wat benauwend, met meer spanning in je lichaam en je zou weleens uit die comfortzone willen stappen. Best spannend of eng. Begin eens met kleine stapjes, kleine veranderingen in je dagelijkse routine. Bijvoorbeeld een andere weg naar je werk, je boodschappen doen in een andere supermarkt, je huiskamer veranderen, spontaan een weekend weg, die ene workshop of cursus gaan doen. En zo zou het zomaar kunnen zijn dat je ineens wél een grotere stap maakt. Want buiten je comfortzone is veel mogelijk.
Wens je begeleiding hierbij? Welkom!

 

Vlinder

Wanneer je je bewuster wordt van wie je bent en wat je verlangens zijn, en dat je daar naar gaat handelen, zal er een verandering zijn in jou en hoe je overkomt op de mensen om je heen. Je gaat uit je comfortzone. En kan dat best spannend zijn. Niet iedereen zal dit willen of kunnen begrijpen en je neigt tot teruggaan naar je oude gedrag. Wees je dan bewust dat jij ook een vlinder met vleugels bent...

 

Loslaten  en Energetische koorden

Loslaten (en energetische koorden).
Je wilt wel, je voelt de behoefte aan tijd voor jezelf, maar hoe laat je los? Je kinderen worden ouder, meer volwassen, zelfstandiger. Je begeleidt ze in het op eigen benen staan en loslaten is een deel daarvan. Zo makkelijk blijkt dat niet te zijn. Je bent wellicht te bezorgd, te bemoeiend, teveel met ze bezig, teveel (energetisch) verbonden. Je voelt dit zelf en je kind/kinderen merken het ook. Niet fijn voor beide.
Weet je dat je hierin verandering kan brengen door de energetische verbindingen, energetische koorden, te veranderen? Waardoor de verbinding lichter, vrijer, losser gaat aanvoelen. En dat is fijn.
Je laat dus niet los, je blijft op een fijn voelende manier met elkaar verbonden.
Niet loslaten, maar vrijgeven.
Ook wanneer je teveel verbinding voelt met ouders, vrienden, familieleden.
Wil je hieraan werken met begeleiding, welkom.
1 consult zal je helpen deze energetische koorden te veranderen.

 

Bevroren emoties

Wanneer je bezig bent met bewustwording, kunnen er pijnstukken naar boven komen waarvan je niet wist dat deze er waren. Bevroren emoties, opgeslagen in het onderbewuste. Door in een diepe ontspanning te komen, trance genoemd, wordt deze pijn aangeraakt en doorleeft. Dit aanraken en doorleven is niet altijd leuk, het brengt echter zoveel inzichten, met daarna zoveel ruimte in lijf en hoofd. Van de clienten die deze week in de praktijk waren hoorde ik woorden als Opluchting, Ruimte, Rust, Verbinding, Kracht.
Wens je ook ondersteuning? Je bent van harte welkom.

 

Tranen en gevoelens

In heel veel tranen zitten dan heel veel gevoelens. Gevoelens, die we vaak onderdrukken door er niet teveel aandacht aan te geven, weg te stoppen, afleiding te zoeken, of alles te beredeneren. En dan op een dag, huil je om ‘niks’, huil je bij die ene film, huil je als een ander huilt...
Je gevoelens kunnen niet langer onderdrukt worden, ze komen eruit in de vorm van tranen. Laat de tranen dus maar stromen, zodat de gevoelens de ruimte krijgen en jij opluchting en ook ruimte ervaart.

 

Bijna Burnout

Uit de praktijk: Bijna Burnout.
Meneer heeft last van schouders en nek, heeft vele verplichtingen, met name in zijn werk. Hij voelt zich moe, wil een andere baan en het liefst even niks meer. ‘Mijn hoofd zit vol’. Hij draagt veel op zijn schouders, en er is weinig verbinding tussen hoofd en hart, tussen hoofd en lichaam. Het hoofd speelt altijd de baas en het voelen is nu zoveel verminderd. En als je minder voelt, wat je wenst en wilt, raak je jezelf een beetje kwijt. En je moet door, want de baan vraagt dit van je. En zo luister je nóg minder naar je lichaam en word je steeds meer moe, met mogelijk een burn-out tot gevolg.
Hij besluit een traject aan te gaan, waarbij de nadruk gaat zijn op het weer mogen voelen én het weer ervaren van innerlijke kracht.
Methodes als Focussen en Ik-versterking worden ingezet. Na 3 consulten is er verandering merkbaar. Ik zie en voel meer balans tussen hoofd en lichaam, de schouderklachten zijn veel minder, meneer heeft op zijn werk wat af kunnen stoten, en geniet weer meer van de kleine gebeurtenissen op een dag.
Herken je hier iets van jezelf of wil je meer duidelijkheid in en energetische begeleiding bij jouw probleem? Je bent van harte welkom.