Elke maand is er een avond voor ontspanning en rust, met steeds een wisselend thema. Avonden die door verschillende mensen met regelmaat bezocht worden. Met reacties als: ontspanning, rust, ik voel mijn lichaam weer, bij mezelf komen, dit heb ik nodig, heerlijke avond voor mezelf, inspirerende teksten, mooie stem, heerlijke geleide meditaties, toepasbare praktische oefeningen, inzichtgevend.

Hoe mooi kan het zijn? Je bent van harte welkom dit te komen ervaren. Je vindt data, thema en verdere info in de agenda.

 

Informatie en Inspiratie

 

Avonden voor ontspanning en rust

Gevoeligheid en Energetische Healing

Elk jaar is het weer opvallend hoeveel mensen in de laatste maanden van het jaar en in de eerste maand van het nieuwe jaar een Energetische Healing wensen. En dat is niet zo gek. In de wintermaanden zijn we veel binnen en gedurende de feestdagen vaak ook met meerdere mensen. Het zo samen zijn, zorgt voor vermenging van energie van onze aura's, onze energievelden. En wanneer je hier gevoelig voor bent, neem je de energie van de ander sterk tot je en ook met je mee. Ook als je allang weg bent van de plek waar je samen was met de mensen. En dan voel je je zomaar ineens erg moe, of geprikkeld, of boos, of verdrietig, allemaal energie van anderen. Je bent niet meer verbonden met alleen jouw energie. Belangrijk is het dus om je Aura op te schonen. Om weer alleen met jouw energie te zijn. Naar buiten gaan helpt hierbij, we willen niets voor niets soms 'uitwaaien'. Je voelt dat dit belangrijk is voor je. Of je hebt behoefte aan alleen zijn. Of je wilt graag een Energetische Healing, waarbij je energieveld wordt gereinigd en je klachten verdwijnen. Je voelt je daarna rustig, energiek, dichterbij jezelf, opgeruimd en licht. En dat is fijn.

Heb je het druk of maak je je druk?

Druk zijn met van alles. Of maak je je druk? Wat moet er nu werkelijk Echt van je to-do lijstje? Hoe zou het voor je zijn dit lijstje eens te bekijken en te ontdekken dat een aantal Moetdingen best een andere keer kunnen. En wat merk je dan in je hoofd en lichaam? Wellicht direct meer ontspanning en rust. In de natuur zijn, doen wat je Echt leuk vindt helpt je ook minder druk te voelen. Als extra ondersteuning, of om je nog relaxter te voelen zijn een Access Bars of Energetische Healing een aanrader. Je ervaart daarna rust, ruimte, ontspanning in lichaam en hoofd. Dichter bij jezelf. Ook meedoen aan een meditatie-avond of stiltewandeling helpt om rust te ervaren, in het Nu te komen. Alles om de volgende dagen en weken met meer rust en ontspanning het dagelijks leven te kunnen beleven. Gewoon eens doen dus.

 

PLeasen

Uit de praktijk:  Pleasen

Mevrouw (45) is het zat. Ze heeft geen zin meer om steeds leuk te doen en te zorgen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Ze wil ook weleens 'niet leuk' zijn, en heeft behoefte aan tijd voor zichzelf. Soms gaat zij, naast haar werk, naar de sauna, een dagje shoppen of volgt zij een cursus. Maar .. de ja-maars komen boven: Dat kan ik niet maken, dan ben ik egoistisch, dan worden ze boos, dan hoor ik er niet meer bij: De beperkende overtuigingen nemen de overhand. Dus gaat mevrouw door in wat zij deed en voelt zij zich steeds verder weg bij wie zij is en wat zij wenst. In de intake komt de rode draad naar boven: In haar jeugd was vader veeleisend, dominant en om lief gevonden te worden en de harmonie te bewaren paste zij zich aan en zorgde zij dat vader en de anderen in het gezin zich prettig voelden. Het pleasegedrag ontstond en speelt haar nu parten. Tijdens het persoonlijke traject wordt tijdens een regressiesessie teruggegaan naar een situatie in de jeugd, gekeken, gevoeld, beleeft en verwerkt. Er komen mooie inzichten. Daarna voelt zich meer helder, rustiger, vrijer.  Wanneer zij na een aantal weken weer komt, vertelt zij dat zij spontaan meer 'Nee' zegt, en zich daar minder schuldig over voelt. 'Ik doe meer wat IK leuk vindt' . 'De energie stroomt weer'.

Fotoreading en prikkelverwerking

Uit de praktijk: Sanne is 4 jaar, heeft moeite met inslapen en is overdag druk in de weer. Ze zit nauwelijks stil, praat veel en vraagt veel aandacht. Na een dag school is zij heel moe, en wordt nog drukker. Ook huilt ze dan veel en wil geen knuffel als troost. Op de foto zie ik een meisje met grote ogen, veel energie bij haar hoofd en weinig bij haar voeten. Aarden, zoals wandelen, voeten masseren, stampen in de plassen zullen haar goed doen. De energie zal dan van haar hoofd naar haar voeten gaan, wat meer rust geeft in haar hoofdje. Ook Sanne stevig vastpakken (diepe druk geven) kan haar hierbij helpen. Met nog meer tips voor betere prikkelverwerking gaan de ouders naar huis. Na 2 weken ontvang ik een mail: Sanne is overdag rustiger en slaapt veel beter. Wat fijn!

 

 

Volg je hart ... jaja..

Lees jij dat ook zo vaak? Doen wat je écht wilt? Met jouw reactie: Jaja.. dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Want als.. dan.. Allerlei belemmerende overtuigingen houden je tegen en zo onderdruk je jouw verlangen(s). Overtuigingen die vaak ontstaan zijn in je jeugd. Hoe zou het voor je zijn om in kleine stappen wél te doen wat je graag wilt? Een persoonlijk traject bij Zeestroom maakt dat je de belemmerende overtuigingen loslaat om je verlangens toe te laten. Zo voel je je beter in je vel, vrijer, stromender.
Iets voor jou?

 

Het belang van aarden 1

Aarden: een veel gehoorde term. Aarden hoort bij Chakra 1, aarden is stevig met je voeten op de aarde staan, geworteld zijn, wat je kunt stimuleren door b.v. te wandelen en aandacht aan je voeten te geven. En dat hebben we nodig, nu we zo in ons hoofd leven, denken, piekeren en veel visuele prikkels binnenkomen via bv je mobiel.                                                                                            Wanneer je goed geaard bent voel je je veilig, stabiel,vol vertrouwen, stevig staand, kun je goed je grenzen aangeven. 

Toch kan het zijn dat het aarden niet makkelijk gaat, of niet lukt. Een energetische blokkade in het eerste chakra kan de oorzaak zijn. Gebeurtenissen uit je jeugd, traumatische ervaringen, je niet veilig gevoeld hebben zijn hiervan voorbeelden. Door aandacht te geven aan deze gebeurtenissen zal de energie in chakra 1 gaan stromen en zal het aarden steeds makkelijker gaan. Met meer gevoel van stabiliteit, vertrouwen, in je kracht staan, ik mag er zijn!  Je bent welkom.

 

Het belang van aarden 2

De hoge energie kan je ervaren als fijn, onbezorgd, licht. Je voelt je licht in je hoofd, alsof je zweeft. Echter... de aarde-energie is nodig om je stevig, in balans te voelen. Aarden is belangrijk hiervoor, stevig verbonden met de aarde onder je geven je stabiliteit, zekerheid, vertrouwen. Angstgevoelens zijn ook een teken van minder geaard zijn. We staan met onze voeten op de aarde ..werk hier mee. Wandelen, je voeten masseren, stampen. Energetische blokkades in het lichaam kunnen het aarden minder makkelijk maken. Deze energetische blokkades zijn vaak ontstaan in je jeugd of door een indrukwekkende gebeurtenis in je latere leven.

Wens je meer inzicht en/of aandacht voor, inzicht in en stroming in deze blokkades bij jou, wees welkom en ervaar inzicht en stroming van jouw energie.

 

Healing, kleuren en beelden

De afgelopen weken heb ik weer mooie healingen mogen geven. De aura en chakra’s in balans brengen, waardoor de mensen weer in hun eigen energie komen en alles wat niet van hen is wordt losgelaten. Met reacties als: rust, ontspanning, minder piekeren, meer in het moment zijn, genieten van het nu en Wauw!
Daarbij heb ik de beelden, kleuren en gevoelens, die ik ervaar, mogen vertalen voor
hen. Wat duidelijkheid en inzicht geeft voor wat er op dit moment speelt in hun leven.
Wil jij dit ook ervaren? Welkom...

 

Bewust door de overgang .... een herontdekkingstocht

Er verandert veel in lichaam en geest bij de vrouw tijdens de overgang. In deze fase van je leven heb je behoefte aan tijd voor jezelf, te doen wat jou plezier, bevrediging en voldoening geeft. Terug naar jezelf, jouw behoeftes en verlangens weer herontdekken. Met wellicht een carriereswitch, een heerlijke hobby, veranderingen in relaties. Ook is er vaak de behoefte op ontdekkingstocht te gaan naar wie je werkelijk bent. Je hebt immers door de drukte van gezin, baan steeds minder tijd gehad voor jezelf en jouw behoeftes, ondergesneeuwd door de dingen van de dag. Dit stil staan bij wat jij wilt, maakt dat je dichter bij jezelf komt en dat leuke en minder leuke gebeurtenissen en herinneringen naar boven kunnen komen. Het verwerken van deze gebeurtenissen is belangrijk om bevroren emoties los te laten komen en de energie in je lichaam weer te doen voelen stromen. Waardoor je dan weer je wensen en behoeftes makkelijker en vol tot uiting kunt laten komen.Hoe fijn is dat..

Wanneer je wenst ben je welkom om hieraan aandacht te geven. In 3-5 maandelijkse sessies ontdek jij meer en meer wie je bent en wat voor jou belangrijk is.

 

Intuitie

Je intuïtie is het eerste gevoel dat je voelt wanneer je bijvoorbeeld een beslissing moet nemen, een keuze moet maken. Ook is het de ingeving dat je ineens ergens naar toe moet, iets moet doen, dat je weet wat goed is en goed voelt. Je intuïtie is het pure gevoel, dat alles klopt. Je bent dan bij je hart, je kern, je bron, je ziel. Vertrouwen op je intuïtie is niet makkelijk. Onze overtuigingen, gevormd door gedachten, komen er al snel bij: ja maar als, dan... De overtuigingen die veelal zijn ontstaan in je jeugd. Of we willen onze ingevingen verklaren: waarom? Deze overtuigingen en waaroms zijn best krachtig aanwezig, waardoor je niet meer op je eerste gevoel vertrouwt. En dat is jammer, want zo belemmer je jezelf in het uitvoeren van je wensen, van dat wat je het liefste zou doen, dat is je immers ingegeven door je intuïtie. En zo leef je meer vanuit je hoofd: ‘waarom’ in plaats vanuit je hart en gevoel: ‘intuïtie’.
Wil je weer meer van denken naar voelen, van belemmerende overtuigingen naar je intuïtie?
Je bent welkom!

 

Comfortzone

Binnen je comfortzone voelt het veilig, vertrouwd. Dat is een fijn gevoel. Tóch kan het zijn dat dit niet zo prettig meer voelt, je ervaart het als een sleur, alles hetzelfde, zelfs wat benauwend, met meer spanning in je lichaam en je zou weleens uit die comfortzone willen stappen. Best spannend of eng. Begin eens met kleine stapjes, kleine veranderingen in je dagelijkse routine. Bijvoorbeeld een andere weg naar je werk, je boodschappen doen in een andere supermarkt, je huiskamer veranderen, spontaan een weekend weg, die ene workshop of cursus gaan doen. En zo zou het zomaar kunnen zijn dat je ineens wél een grotere stap maakt. Want buiten je comfortzone is veel mogelijk.
Wens je begeleiding hierbij? Welkom!

 

Vlinder

Wanneer je je bewuster wordt van wie je bent en wat je verlangens zijn, en dat je daar naar gaat handelen, zal er een verandering zijn in jou en hoe je overkomt op de mensen om je heen. Je gaat uit je comfortzone. En kan dat best spannend zijn. Niet iedereen zal dit willen of kunnen begrijpen en je neigt tot teruggaan naar je oude gedrag. Wees je dan bewust dat jij ook een vlinder met vleugels bent...

 

Loslaten  en Energetische koorden

Loslaten (en energetische koorden).
Je wilt wel, je voelt de behoefte aan tijd voor jezelf, maar hoe laat je los? Je kinderen worden ouder, meer volwassen, zelfstandiger. Je begeleidt ze in het op eigen benen staan en loslaten is een deel daarvan. Zo makkelijk blijkt dat niet te zijn. Je bent wellicht te bezorgd, te bemoeiend, teveel met ze bezig, teveel (energetisch) verbonden. Je voelt dit zelf en je kind/kinderen merken het ook. Niet fijn voor beide.
Weet je dat je hierin verandering kan brengen door de energetische verbindingen, energetische koorden, te veranderen? Waardoor de verbinding lichter, vrijer, losser gaat aanvoelen. En dat is fijn.
Je laat dus niet los, je blijft op een fijn voelende manier met elkaar verbonden.
Niet loslaten, maar vrijgeven.
Ook wanneer je teveel verbinding voelt met ouders, vrienden, familieleden.
Wil je hieraan werken met begeleiding, welkom.
1 consult zal je helpen deze energetische koorden te veranderen.

 

Bevroren emoties

Wanneer je bezig bent met bewustwording, kunnen er pijnstukken naar boven komen waarvan je niet wist dat deze er waren. Bevroren emoties, opgeslagen in het onderbewuste. Door in een diepe ontspanning te komen, trance genoemd, wordt deze pijn aangeraakt en doorleeft. Dit aanraken en doorleven is niet altijd leuk, het brengt echter zoveel inzichten, met daarna zoveel ruimte in lijf en hoofd. Van de clienten die deze week in de praktijk waren hoorde ik woorden als Opluchting, Ruimte, Rust, Verbinding, Kracht.
Wens je ook ondersteuning? Je bent van harte welkom.

 

Tranen en gevoelens

In heel veel tranen zitten dan heel veel gevoelens. Gevoelens, die we vaak onderdrukken door er niet teveel aandacht aan te geven, weg te stoppen, afleiding te zoeken, of alles te beredeneren. En dan op een dag, huil je om ‘niks’, huil je bij die ene film, huil je als een ander huilt...
Je gevoelens kunnen niet langer onderdrukt worden, ze komen eruit in de vorm van tranen. Laat de tranen dus maar stromen, zodat de gevoelens de ruimte krijgen en jij opluchting en ook ruimte ervaart.

 

Bijna Burnout

Uit de praktijk: Bijna Burnout.
Meneer heeft last van schouders en nek, heeft vele verplichtingen, met name in zijn werk. Hij voelt zich moe, wil een andere baan en het liefst even niks meer. ‘Mijn hoofd zit vol’. Hij draagt veel op zijn schouders, en er is weinig verbinding tussen hoofd en hart, tussen hoofd en lichaam. Het hoofd speelt altijd de baas en het voelen is nu zoveel verminderd. En als je minder voelt, wat je wenst en wilt, raak je jezelf een beetje kwijt. En je moet door, want de baan vraagt dit van je. En zo luister je nóg minder naar je lichaam en word je steeds meer moe, met mogelijk een burn-out tot gevolg.
Hij besluit een traject aan te gaan, waarbij de nadruk gaat zijn op het weer mogen voelen én het weer ervaren van innerlijke kracht.
Methodes als Focussen en Ik-versterking worden ingezet. Na 3 consulten is er verandering merkbaar. Ik zie en voel meer balans tussen hoofd en lichaam, de schouderklachten zijn veel minder, meneer heeft op zijn werk wat af kunnen stoten, en geniet weer meer van de kleine gebeurtenissen op een dag.
Herken je hier iets van jezelf of wil je meer duidelijkheid in en energetische begeleiding bij jouw probleem? Je bent van harte welkom.