Regressie

 

Trance Je bent verdiept in een film of boek en je merkt niet dat je geroepen wordt. Je bent dan in een soort trance. Deze trancetoestand is heel natuurlijk. Door middel van geleide ontspanningsoefeningen kun je ook in trance komen, deze worden gebruikt bij regressie. Je bent en blijft volledig bij bewustzijn -je weet dus altijd wat er gebeurt- en je wordt niet afgeleid door de omgeving. In trance ben je in contact met je binnenwereld, met je onderbewuste.

 

Bij Regressie wordt gebruik gemaakt van trance om helderheid te verkrijgen over je klacht en de oorzaak daarvan. Bij Regressie, wat letterlijk teruggaan betekent, ga je in trance terug naar het ontstaanmoment van een klacht, of anders gezegd doe je een regressie.       De situatie die omhoog komt kan een bekende situatie uit dit leven zijn.

 

Vaak gaat het om een onverwerkte ervaring uit het verleden. Na het herbeleven van die ervaring onderzoek je hoe deze nu nog invloed op je heeft. Door te erkennen van dat wat is gebeurd in het verleden kun je je ervan bewust worden en vervolgens herkennen en loslaten. Na afscheid te hebben  genomen van een oud, ongewenst patroon (de klacht) richt je je op nieuw gedrag.                           Hoe beleef je voortaan situaties waarin tot nu toe jouw klacht opspeelde?                                                                                                Dit geeft nieuwe ervaringen  in je leven van nu, geeft inzichten, biedt keuzemogelijkheden en je levensenergie kan beter stromen.Omdat wordt teruggegaan naar het ontstaanmoment van de klacht, wordt echt de oorzaak aangepakt.                                      Dit leidt tot heling op een diep niveau.

 

Regresse is geschikt voor het behandelen van verschillende klachten. Bij ongewenst gedrag: “ ja” zeggen maar “nee” bedoelen, eigenlijk boos zijn terwijl je lief doet en andersom, buitensporig reageren.

 

Bij levensvragen: als je vastloopt, bijvoorbeeld in je relatie of in je werk, inzicht wilt krijgen in je eigen persoonlijkheid en mogelijkheden, bij rouwverwerking, stressklachten, burn-out en overspannenheid, stress, omgaan met spanningen, niet lekker in je vel zitten zonder aanwijsbare reden, stemmingswisselingen, slaapproblemen.

 

Bij angsten en fobieën: gebrek aan zelfvertrouwen, paniekaanvallen, faalangst en examenvrees. Bij lichamelijke klachten: maag- en darmklachten, chronische pijnklachten, hyperventilatie, hoge bloeddruk, allerlei lichamelijke klachten, allergieën, eczeem.

 

Ook: voor het verwerken van traumatische ervaringen, dromen en nachtmerries, verbeteren van concentratie en geheugen.

Belangrijk  is dat je je proces wilt aangaan en bereid bent om met een open houding naar jezelf te kijken.