Innerlijk kind werk

Het innerlijk kind is het kind in jezelf.  Het meisje of jongetje dat je zelf ooit was.                                                                                    Op jonge leeftijd ben je heel ontvankelijk voor de invloeden van je omgeving, met name de invloeden van je eerste verzorgers en/of ouders. Ieder van ons heeft in zijn of haar jeugd te maken gehad met teleurstellingen. Je maakt als kind dingen mee, die je als moeilijk ervaart en/of die je  beschadigen.                                                                                                                                                                Het zijn ervaringen die innerlijk pijn doen en je vaak niet begrijpt. Om die pijn niet te hoeven voelen, besluit je als kind weg te gaan van de pijn. Je past je aan, aan de omstandigheden.                                                                                                                                        Je ontwikkelt verlevingsstrategieën om emotioneel te overleven, gaat dingen geloven om om te kunnen gaan met met de pijn en om oude pijn onderdrukt te houden.                                                                                                                                                                 Dat kost energie, werkt vermoeiend en put uit. Energie die je nodig hebt om te zijn wie je bent, gaat verloren.

 

 In de methode van het Innerlijk Kind ga je terug naar het verleden, naar je kindertijd.                                                                       Wat als kind onverwerkt is gebleven, kan alsnog verwerkt worden. Vanuit je volwassen positie maak  je contact met die (pijnlijke) ervaringen die je weerhouden om in je kracht te gaan staan, je  goed te voelen.                                                                                    Door te erkennen van dat wat is gebeurd in het verleden kun je je ervan bewust worden en vanuit je volwassen bewustzijn vervolgens herkennen en loslaten.                                                                                                                                                                                 Dit maakt je vrij om open te staan voor nieuwe ervaringen  in je leven van nu, geeft inzichten, biedt keuzemogelijkheden en je levensenergie kan beter stromen. Je komt weer dichter bij jezelf. 

 

Innerlijk kind werk is geschikt voor het behandelen van verschillende klachten :                                                                                   geen nee durven zeggen, geen grenzen durven stellen, niet voor jezelf op durven komen, jezelf uitputten en/of wegcijferen, jezelf steeds weer onder druk zetten, wantrouwen voelen naar anderen, je emotioneel afsluiten, je onzichtbaar maken of terugtrekken, niet willen/kunnen/durven voelen, niet op je gevoel durven vertrouwen, je niet gehoord of gezien voelen, je machteloos voelen, jezelf niets waard vinden, niet weten wat je wilt in het leven, altijd twijfelen, geloven dat je het niet kan of niet goed doet.


Situaties die je normaal bent gaan vinden, je vindt dat ze bij je horen.                                                                                               Echter, het zijn situaties die voortvloeien uit onverwerkte kind-ervaringen en derhalve nog steeds van invloed zijn op hoe je je voelt in het hier en nu.