Energetische integrale therapie

 

Dit is een behandelwijze gericht op het innerlijke van de mens.
Een holistische benadering op alle niveaus:  fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

 

Deze therapievorm helpt bij het leren omgaan met en het inzicht krijgen in psychische en/of fysieke klachten en  helpt wanneer er een innerlijke behoefte is om op zoek te gaan naar wat Is, het (her)ontdekken van de bron, de kern.

 

De therapeut kan de mens begeleiden deze bron te (her)ontdekken. Om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren. De therapeut begeleidt mensen bij het bewust worden en verwerken van emoties en andere zaken en overtuigingen waar iemand last van heeft.  Tevens helpt de therapeut je inzichten te krijgen, om zo dichter bij je bron, je kern te komen.

 

Hiervoor zijn verschillende behandelmethoden.
Deze methodes hebben tot doel het welzijn van de mens in de breedste zin van het woord in positieve zin te beïnvloeden. Het gaat daarbij naast het analyseren van gedachten en gevoelens op bewust niveau, vooral om wat er op onbewust niveau speelt. Om op dit onbewuste niveau te komen wordt gebruik gemaakt van trance.

 

Energetische integrale therapie valt onder de natuurgerichte hulpverlening. Het bezoeken van huisarts/specialist blijft noodzakelijk bij blijvende klachten. Ook kan deze therapie een aanvulling zijn bij de reguliere medische behandeling.  

 

Bij het eerste bezoek wordt bij  kennismaking en intakegesprek je hulpvraag besproken.